Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

Банско — място изпълнено с история и зимни спортове.

Ако сте останали с впечатлението, че в Банско има само ски писти и сняг, то тогава сте в грешка! Това е едно от местата, където може да видите толкова много запазена история под формата на сгради, музеи пълни с предмети от миналото и богато художествено наследство. Имаме няколко къщи музеи — Къща музей „Никола Вапцаров“, „Велянова Къща“, къща музей „Неофит Рилски“ и други.

В Банско може да намерите и църквата „Света Троица“, която е построена през 1835.

В студеното време настроението ви няма да е много за музеи и разглеждане на старинни къщи, но те са важна част от миналото на града. Какво може да правите, ако сте дошли да се забавлявате? Може да се каже, че Банско е едно от най-добре оборудваните места в България за ски и сноуборд туризъм. 75 км писти, машини за изкуствен сняг могат да покрият 80% от всички ски писти. Пистите са разделени на възрасти — начинаещи са 35%, 40% за напреднали и 25% за опитни. Хубавото на Банско е че може да се информирате за всичко в него — ски пистите, температурата, къде и какво може да се кара или ползва, дори има лифт — седалков с няколко варианта или кабинков с максимално допустим капацитет от 8 пътника.

Банско е предпочитана дестинация и за няколко състезания със световен мащаб.

Всичко това е направо чудесно за всеки любител на зимните спортове. Не може да спите в снега и ще трябва да останете някъде. Какво може да си намерите?

Трябва да ви предупредим, че Банско може да не се окаже най-евтината дестинация. Най-евтините хотели, които можете да намерите в големите сайтове за резервации, цените започват от 30лв, а това дори е къща а не хотел. Ако сте любители на удобствата на хотелите, ще трябва да платите минимум 40лв при положение, че си направите резервацията по-рано. Цените са за една нощувка, но при всеки хотел може да е различен броят на гостуващите.

Представяме Ви изгодни оферти за почивка в Банско на ниски цени! Офертите, които ще намерите при нас са атрактивни и изгодни оферти за почивка в хотели в Банско и района, подбрани от сайтовете за групово пазаруване.